top of page

Robert van Rijn

P H O T O G R A P H Y

ABOUT ME

w1 zelfportret DSC00341.jpg

Na de fotoacademie (1998-1994) heb ik met een paar studiegenoten een fotostudio opgezet en voor PR- en reclamebureaus gewerkt en later als persfotograaf voor lokale en regionale kranten. Daarnaast heb ik altijd vrij werk gemaakt, dit verschuift langzaam van reportage naar kunstfotografie. 

Momenteel fotografeer ik hoofdzakelijk landschappen, waarbij het menselijke element bijna altijd een rol speelt. Het landschap waarin wij leven is volledig door de mens vorm gegeven en dit komt terug in mijn fotografie. 

Sinds 2018 werk ik aan de serie 'Stad aan Zee', een reportage over de Belgische kust. De stedelijke bebouwing ligt nagenoeg tot aan de zee, maar ook de strook land er direct achter is bijna volledig bebouwd. Bijna alle steden, met veelal hoogbouw, zijn aan elkaar vast gegroeid en vormen zo één stad aan zee met industrie, havens, recreatie. Een tramlijn van de Nederlandse tot de Franse grens verbindt de steden eveneens. 

Het Nederlandse landschap is vertegenwoordigd met een serie, vanuit de trein gemaakte foto's, de spoorlijn Hillegom-Den Haag-Zoetermeer.

Enige foto's van de serie uit de parkeergarage, Abandoned, zijn in 2017 te zien geweest in Zuid-Korea en Minneapolis tijdens groepsexposities en in Finland tijdens de groepsexpositie 'Silence'. 

bottom of page